Теми статей
Обрати теми

Про придбання торгових патентів не за місцем здійснення діяльності

Редакція БТ
Лист від 03.06.2008 р. № 11320/7/15-0417

Торгові патенти

придбаваються за місцем здійснення діяльності

 

Лист Державної податкової адміністрації України від 03.06.2008 р. № 11320/7/15-0417

«Про придбання торгових патентів не за місцем здійснення діяльності»

 

У

листі, що коментується, ДПАУ нагадує, що згідно з частиною 3 ст. 2 Закону України «Про патентування деяких видів підприємницької діяльності» від 23.03.96 р. № 98/96-ВР торговий патент видається суб’єктам підприємницької діяльності, які здійснюють торговельну діяльність або надають побутові послуги (крім пересувної торговельної мережі), податковими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів або пункту надання побутових послуг, а суб’єктам підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю через пересувну торговельну мережу, — за місцем реєстрації цих суб’єктів.

Тому діючими на території певного органу самоврядування є торговельні патенти, придбані суб’єктами господарювання або відокремленими підрозділами на території того органу самоврядування, де здійснюється діяльність, і грошові кошти, отримані від продажу торгових патентів, зараховуються до бюджетів цього ж органу місцевого самоврядування.

Придбання торгових патентів не за місцем здійснення діяльності прирівнюється до здійснення діяльності, що патентується, без придбання торгового патенту або до порушення порядку використання торгового патенту. А це, як ви розумієте, загрожує суб’єкту господарювання

штрафом у подвійному розмірі вартості торгового патенту за повний термін діяльності із зазначеними порушеннями.

Докладніше про місце придбання патенту див. у статтях «Торгові патенти: організаційні моменти» // «БТ», 2008, № 17, с. 19, «Підрозділи підприємства: організаційні питання» // «БТ», 2008, № 11, с. 37.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі