Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Коли в довідці про відсутність заборгованості відображають суми ПДФО

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 13.06.2008 р. № 12186/7/24-0117

Коли в довідці про відсутність заборгованості відображають суми ПДФО

 

ДПАУ, відповідаючи на запитання про видачу довідки про відсутність заборгованості за податками та зборами (обов’язковими платежами), щодо податку з доходів фізичних осіб (ПДФО) зауважила таке.

Форма № 1 ДФ

не є податковою декларацією, а тому нарахування на її підставі податкових зобов’язань з ПДФО в особовому рахунку не провадиться. Отже, в особовому рахунку не відображаються дані бухобліку платника податків про утримання ПДФО із зарплати працівників (Кт 641/ПДФО). Такий ПДФО обліковують у картці особового рахунка ф. 15, в якому ведуть лише облік надходжень (сплати) ПДФО до бюджету (Дт 641/ПДФО). Тому в довідці про відсутність заборгованості за податками та зборами (обов’язковими платежами) дані про нарахований у бухобліку підприємством до сплати, але не сплачений до бюджету ПДФО не відображають.

Облік сум ПДФО, донарахованих за актами перевірок, здійснюється в картках особових рахунків ф. 6, в яких, крім нарахування сум ПДФО, застосування фінансових санкцій та пені, відображають сплату зазначених сум. Тому,

якщо у підприємства є донарахований ПДФО, фінансові санкції та пеня і їх ще не сплачено до бюджету (оплата не пройшла по особовому рахунку), то їх буде відображено в довідці як заборгованість.

(Лист Державної податкової адміністрації України від 13.06.2008 р. № 12186/7/24-0117)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі