Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Як оформити зміну ціни в договорі про закупівлю

Редакція БТ
Лист від 11.06.2008 р. № 17/3-06/9262

Як оформити зміну ціни в договорі про закупівлю

 

Нагадаємо, що

п. 84 Тимчасового положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою КМУ від 28.03.2008 р. № 274, установлено, що істотні умови договору про закупівлю не повинні змінюватися після підписання договору, крім випадків, визначених Порядком зміни умов договору про закупівлю, що затверджується уповноваженим органом за погодженням з Мінфіном. На сьогодні такий Порядок уповноваженим органом так і не прийнято.

Держказначейство

листом , що коментується, роз’яснило, що до прийняття такого Порядку можна змінювати ціну договору на підставі норм Цивільного кодексу України від 16.01.2003 р. № 435-IV.

Разом з тим розмір зміни ціни має бути обґрунтованим, зокрема документально і нормативно підтвердженим замовником. Для підтвердження рівня ціни на відповідні види товарів чи послуг необхідно звернутися до однієї з таких структур: Державного комітету статистики України; Державної інспекції з контролю за цінами; Торгово-промислової палати України; ДП «Держзовнішінформ»; ДП «Укрпромзовнішекспертиза» тощо.

Маючи на руках оригінал довідки, що підтверджує факт зміни ціни та скоригований річний план закупівель, розпорядник бюджетних коштів подає їх до органу Держказначейства для реєстрації зобов’язань.

(Лист Державного казначейства України від 11.06.2008 р. № 17/3-06/9262)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі