Теми статей
Обрати теми

Кредит банку не включається до виручки єдиноподатника

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

 

Кредит банку не включається до виручки єдиноподатника

 

Наше підприємство платник — єдиного податку — планує взяти кредит у банку на суму більше 1 млн грн. Чи змушені ми будемо переходити на загальну систему оподаткування?

 

Відразу заспокоїмо: переходити підприємству на загальну систему оподаткування немає необхідності. Ви можете й надалі залишатися на спрощеній системі оподаткування.

Так, згідно із

ст. 1 Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» в редакції від 28.06.99 р. № 746/99 (далі — Указ) спрощена система оподаткування, обліку та звітності запроваджується для суб’єктів малого підприємництва, зокрема юридичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, в яких за рік обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) не перевищує 1 млн грн.

Відповідно до ст. 1 Указу

виручкою від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) вважається сума, фактично отримана суб’єктом підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій із продажу продукції (товарів, робіт, послуг).

Кошти, що отримає ваше підприємство у вигляді кредиту, наданого банком, не вважаються доходом і не включаються до бази оподаткування єдиним податком.

 

Наталія КИРПА, начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі