Теми статей
Обрати теми

ПДВ. Коли суму ПДВ за касовим чеком можна включити до податкового кредиту без податкової накладної

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Консультують фахівці редакції

 

Коли суму ПДВ за касовим чеком можна включити до податкового кредиту без податкової накладної

 

Водій вантажного автомобіля, перебуваючи у відрядженні, придбав бензин за готівковий розрахунок на суму 500 грн. Йому було видано касовий чек, в якому зазначалися: загальна сума платежу, сума податку, податковий номер постачальника. Податкову накладну йому не видали. Чи можна включити до складу податкового кредиту суму ПДВ за таким чеком без податкової накладної?

(м. Львів)

 

Згідно з

абз. першим п.п. 7.2.6 Закону про ПДВ підставою для нарахування податкового кредиту без податкової накладної є належним чином оформлений товарний чек, інший платіжний або розрахунковий документ, що підтверджує приймання платежу постачальником від покупця таких товарів (послуг), з визначенням загальної суми такого платежу, суми податку та податкового номера постачальника в межах граничної суми, установленої НБУ для готівкових розрахунків (на сьогодні — 10 тис. грн.) протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами.

Згідно з

п. 1.2 Положення № 637 касовий чек є розрахунковим документом. Оскільки в ньому зазначено загальну суму платежу, суму податку та податковий номер, суму ПДВ, указану в ньому, можна включити до податкового кредиту без податкової накладної (на підставі абз. першого п.п. 7.2.6 Закону про ПДВ) .

Зауважимо, що ДПАУ дотримується аналогічної точки зору (

лист від 02.08.2006 р. № 14610/7/16-1517-05*). Однак при цьому звертає увагу, що форма та зміст касового чека мають відповідати вимогам, установленим п. 3.2 Положення № 614.

* Див. ком. «Які реквізити має містити касовий чек, щоб отримати право на податковий кредит без податкової накладної» // «БТ», 2006, № 36, с. 9.

 

Наталія ГОЛОСКУБОВА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі