Теми статей
Обрати теми

Податок з доходів фізичних осіб. Декларацію про доходи у зв’язку з відображенням податкового кредиту можна подати і після 1 квітня

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Консультують фахівці редакції

 

Декларацію про доходи у зв’язку з відображенням податкового кредиту можна подати і після 1 квітня

 

У зв’язку з тривалим перебуванням у відрядженні фізичною особою вчасно не було подано декларацію про доходи за 2007 рік. Чи має фізична особа право на добровільне подання декларації у зв’язку з реалізацією права на податковий кредит після 1 квітня 2008 року?

(м. Чернівці)

 

Так, має

.

Відповідно до

п.п. «в» п. 19.1 Закону про податок з доходів до обов’язків платника податку входить подання декларації за встановленою формою в певні строки у випадках, коли згідно з нормами цього Закону подання декларації є обов’язковим.

Керуючись цією нормою, а також тим, що декларування податкового кредиту — це право, а не обов’язок фізичної особи, ДПАУ дійшла висновку: якщо подання декларації відбувається на добровільних засадах, то платник може зробити це й після 1 квітня. Причому ДПАУ досить послідовна в цій позиції, що підтверджується наявністю декількох її роз’яснень (

листи від 26.07.2005 р. № 14645/7/17-3117, від 24.12.2007 р. № 7175/7/17-0717).

Таким чином,

граничний строк подання декларації до 1 квітня поширюється тільки на випадки обов’язкового подання декларації. Якщо платник подає декларацію на добровільних засадах у зв’язку з реалізацією права на податковий кредит, то таку декларацію він може подати протягом усього року, наступного за звітним.

 

Жанна СЕМЕНЧЕНКО

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі