Теми статей
Обрати теми

Оплата праці. Чи потрібно оплачувати лікарняний, якщо працівник хворів під час відпустки за свій рахунок

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Консультують фахівці редакції

 

Чи потрібно оплачувати лікарняний, якщо працівник хворів під час відпустки за свій рахунок

 

Працівник підприємства захворів у період відпустки без збереження заробітної плати. Чи оплачується в цьому випадку період тимчасової непрацездатності працівника?

(м. Харків)

 

Згідно зі

ст. 36 Закону № 2240 у переліку випадків, при яких допомога по тимчасовій непрацездатності не виплачується, крім інших, зазначено випадок тимчасової непрацездатності в період відпустки без збереження заробітної плати. Отже, допомога по тимчасовій непрацездатності в період перебування працівника у відпустці за свій рахунок не виплачується.

Разом з тим для докладнішого аналізу цієї ситуації звернемося до

Інструкції № 455. Вичерпний перелік випадків, коли листок непрацездатності не видається, визначено в п. 3.15 Інструкції № 455. Серед них перебування працівника у відпустці за свій рахунок немає. Тому працівнику мають видати листок непрацездатності в загальному порядку, тобто на весь період тимчасової непрацездатності, починаючи з дня її встановлення.

Якщо період непрацездатності повністю припадає на період відпустки за свій рахунок, то навіть за наявності листка непрацездатності перші п’ять днів тимчасової непрацездатності та допомога по тимчасовій непрацездатності йому не оплачуються.

Однак нерідко трапляються

випадки, коли період тимчасової непрацездатності починається під час перебування працівника у відпустці за свій рахунок, а закінчується вже в період, коли він повинен був працювати. У зв’язку з цим закономірно виникає запитання: чи потрібно оплачувати період тимчасової непрацездатності, починаючи з дня, коли працівник повинен був стати до роботи? У цій ситуації слід керуватися загальними правилами щодо оплати періоду тимчасової непрацездатності. Отже, робочі дні, що припадають на перші п’ять календарних днів тимчасової непрацездатності, оплачуються за рахунок коштів підприємства, а робочі дні починаючи з шостого календарного дня тимчасової непрацездатності оплачуються за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Проілюструємо викладене вище на

прикладі. Працівник підприємства перебував у відпустці без збереження заробітної плати з 21 по 27 липня 2007 року. Під час цієї відпустки працівник захворів, і йому було видано листок непрацездатності на період з 24 липня по 1 серпня. Як оплачується листок непрацездатності в цьому випадку?

Перші чотири з п’яти днів тимчасової непрацездатності припадають на період перебування працівника у відпустці за свій рахунок (з 24 по 27 липня включно). Тому ці дні підприємством не оплачуються. На п’ятий календарний день (28 липня) працівник мав стати до роботи, тому підприємство зобов’язане оплатити цей день за рахунок своїх коштів. Решта робочих днів тимчасової непрацездатності, починаючи з шостого дня (29, 30, 31 липня і 1 серпня), оплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

У цілому працівнику потрібно оплатити п’ять днів тимчасової непрацездатності: один — за рахунок коштів підприємства, а чотири — за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

 

Сергій КАМЕНСЬКИЙ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі