Теми статей
Обрати теми

Єдиний податок. Граничні строки подання розрахунку та сплати єдиного податку, що закінчуються у вихідний або святковий день, подовжуються на один наступний робочий день

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює Державна податкова адміністрація України

 

Граничні строки подання розрахунку та сплати єдиного податку, що закінчуються у вихідний або святковий день,
 подовжуються на один наступний робочий день

 

Чи можна подати розрахунок про сплату єдиного податку та сплатити його в найближчий робочий день, якщо останній день строку подання розрахунку чи сплати єдиного податку припадає на вихідний або святковий день?

 

Відповідно до

ст. 3 Указу про єдиний податок суб’єкти підприємницької діяльності — юридичні особи сплачують єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа наступного місяця на окремий рахунок відділень Державного казначейства України.

Відповідно до

ст. 4 Указу про єдиний податок за результатами господарської діяльності за звітний (податковий) період (квартал) суб’єкти малого підприємництва — юридичні особи подають до органу державної податкової служби до 20 числа місяця, що настає за звітним (податковим) періодом, розрахунки про сплату єдиного податку, а також копії платіжних доручень про сплату єдиного податку за звітний період з відміткою банку про зарахування коштів.

При цьому

Закон № 2181 не встановлює єдиних порядку та строків сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), оскільки у п. 1.2 Закону № 2181 встановлено, що податкове зобов’язання — це зобов’язання платника податків сплатити до бюджетів або державних цільових фондів відповідну суму коштів у порядку та у строки, визначені цим Законом або іншими законами України. Тобто якщо спеціальним законом з питань сплати окремого податку встановлено інші граничні строки сплати податку, ніж ті, що встановлені зазначеним Законом № 2181, то діють положення закону з питань оподаткування окремим податком. Крім того, єдиний податок не включено до переліку видів податків і зборів (обов’язкових платежів), що передбачені Законом № 1251.

Якщо останній день строку подання розрахунку чи сплати єдиного податку припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим робочий день.

Відповідні роз’яснення було надано в

листі ДПАУ від 27.03.2001 р. № 4016/7/15-1317.

 

Наталія ХОЦЯНІВСЬКА,
 директор департаменту податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі