Теми статей
Обрати теми

Єдиний податок. Із суми внеску до статутного фонду єдиний податок не сплачують

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

 

Із суми внеску до статутного фонду єдиний податок не сплачують

 

Підприємство — платник єдиного податку за ставкою 6 % отримало кошти до статутного фонду в обмін на корпоративні права. Чи потрібно включати такі кошти до бази обкладення єдиним податком?

 

Згідно з

абзацом п’ятим ст. 1 Указу пр оєдиний податок виручкою від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) вважається сума, фактично отримана суб’єктом підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг).

Таким чином,

оскільки грошові кошти, перераховані засновником до статутного фонду платника єдиного податку, є джерелом формування майна суб’єкта малого підприємництва — юридичної особи в обмін на корпоративні права, то вони не вважаються виручкою від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) і відповідно не включаються до бази обкладення єдиним податком.

 

Наталія КИРПА,
 начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі