Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Нові критерії ризику: сфера послуг ЕЦП, криптографічний та технічний захист інформації

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 06.08.2008 р. № 698, 699

Нові критерії ризику: сфера послуг ЕЦП, криптографічний та технічний захист інформації

 

Кабмін на виконання

ст. 5 Закону про перевірки* затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення господарської діяльності у сфері послуг електронного цифрового підпису, криптографічного і технічного захисту інформації та визначається періодичність проведення планових заходів, пов’язаних з державним наглядом (контролем). Установлено, що:

для сфери послуг електронного цифрового підпису таким критерієм є приналежність господарюючих суб’єктів до суб’єктів, які здійснюють діяльність у сфері послуг електронного цифрового підпису, пов’язану з обслуговуванням сертифікатів відкритих ключів або посилених сертифікатів відкритих ключів. Для них установлено два ступені ризику: високий (їх перевіряють 1 раз на рік) і середній (1 раз на 3 роки);

для сфери криптографічного захисту інформації таким критерієм є приналежність господарюючих суб’єктів до суб’єктів, які мають право на виконання окремих видів робіт у цій галузі. Для них установлено три ступені ризику: високий (їх перевіряють 1 раз на рік), середній (1 раз на 3 роки) та незначний (1 раз на 5 років);

для сфери технічного захисту інформації таким критерієм є приналежність господарюючих суб’єктів до суб’єктів, які мають право на виконання окремих видів робіт у цій галузі. Для них установлено два ступені ризику: високий (їх перевіряють 1 раз на рік) та середній (1 раз на 3 роки).

* Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V — див. статтю «Загальні правила перевірок» // «БТ», 2007, № 46, с. 42.

Ці критерії оцінки ступеня ризику від здійснення госпдіяльності набули чинності

18.08.2008 р.

(Постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2008 р. № 698 і від 06.08.2008 р. № 699)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі