Як задекларувати зміни оптово-відпускних цін на продтовари
Кабмін уніс зміни до
Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, затвердженого постановою КМУ від 17.10.2007 р. № 1222. Ними він уточнив, зокрема, перелік продтоварів, на які поширюється цей Порядок. На сьогодні до нього включено: борошно пшеничне вищого, 1-го і 2-го ґатунків; борошно житнє обдирне; яловичину; свинину; м’ясо птаці (тушки); ковбасні вироби варені, крім вищого сорту; молоко коров’яче питне з умістом жиру до 2,5 %; сир кисломолочний з умістом жиру до 9 %; сметану з умістом жиру до 20 %; масло вершкове з умістом жиру до 72,5 %; яйця курячі; цукор-пісок; олію соняшникову.Також оновлено перелік документів, що подаються до територіальних органів Держцінінспекції господарюючими суб’єктами, які здійснюють діяльність із виробництва та реалізації продтоварів у разі зміни оптово-відпускних цін на товари.
Крім цього, визначено процедуру надання територіальними органами Держцінінспекції висновків щодо економічного обґрунтування рівнів оптово-відпускних цін на продтовари, зміни на які підлягають декларуванню.
Постанова
набула чинності 19.08.2008 р.(Постанова Кабінету Міністрів України від 06.08.2008 р. № 709)