Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Архівні справи підприємств

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 19.09.2008 р. № 188

Архівні справи підприємств

 

Нагадаємо, що порядок зберігання та знищення документів, що створюються в діяльності юридичних осіб усіх форм власності, визначають

Правила роботи архівних підрозділів органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, затверджені наказом Держкомархіву від 16.03.2001 р. № 16. Порядок роботи з документами приватних підприємців — фізичних осіб поки що на нормативному рівні не врегульовано (Держкомархівом передбачається розроблення такого нормативного документа).

Зовсім недавно Держкомархів уніс зміни до цих

Правил. Змінами, зокрема, установлено:

архів є самостійною структурною частиною підприємства або входить до складу служби діловодства підприємства (управління справами, загального відділу, канцелярії тощо). Положення про архів, що є самостійним структурним підрозділом або входить до складу служби діловодства, затверджується керівником підприємства. На малих підприємствах відповідальність за роботу з архівними документами покладається на одного з працівників служби діловодства. У посадовій інструкції цього працівника зазначаються види робіт, обов’язки щодо виконання яких покладаються на нього, його права та відповідальність;

— керівництво підприємств має

забезпечувати архів підприємства необхідним приміщенням, обладнанням та кадрами;

посадові особи підприємств тепер несуть відповідальність за порушення законодавства про Національний архівний фонд і архівні установи.

Наказ

набув чинності 02.11.2008 р.

(Наказ Державного комітету архівів України від 19.09.2008 р. № 188)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі