Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. НБУ скасував вимогу до банків продавати готівкову інвалюту за курсом не вище 1,5 % від офіційного

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 01.12.2008 р. № 408

НБУ скасував вимогу до банків продавати готівкову інвалюту за курсом не вище 1,5 % від офіційного

 

Нагадаємо, що Нацбанк з 05.11.2008 р. істотно ужорсточив обмеження на готівковому валютному ринку, що призвело до виникнення дефіциту пропозиції іноземної готівкової валюти з боку банків та до активізації «чорного» ринку. Так, за даними Нацбанку, населення України в листопаді купило іноземної валюти на $2 млрд більше, ніж продало, тоді як у жовтні — на $938,2 млн.

Не минуло й місяця, як

Нацбанк відмовився від обмежень на готівковому валютному ринку: з 2 грудня на готівковому валютному ринку України уповноважені банки та уповноважені фінансові установи здійснюють операції купівлі-продажу готівкової іноземної валюти без обмежень щодо розміру маржі між курсом купвлі та продажу готівкової інвалюти і граничного відхилення курсу купівлі та продажу готівкової інвалюти від офіційного курсу.

З цього випливає, що Нацбанк скасував вимогу до банків продавати готівкову інвалюту за курсом не вище 1,5 % від офіційного. Раніше НБУ

постановою від 05.11.2008 р. № 353 зобов’язав банки продавати готівкові долари за курсом не вище офіційного, а потім постановою НБУ від 07.11.2008 р. № 356 — не вище офіційного на 1,5 % (ці положення тепер скасовано). Про постанови № 353 і № 356 див. ком. «Фінансова стабілізація: знову запроваджено обов’язковий продаж невикористаної іноземної валюти» // «БТ», 2008, № 46, с. 4.

Крім цього,

постановою № 408 скасовано заборону на зміну банками значення курсів за готівковими операціями протягом одного робочого дня.

(Постанова Правління Національного банку України від 01.12.2008 р. № 408)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі