Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. НБУ затвердив нові правила встановлення офіційного курсу гривні

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 04.11.2008 р. № 351

НБУ затвердив нові правила встановлення офіційного курсу гривні

 

Відповідно до

статей 7, 15, 36 Закону України «Про Національний банк України», постанови Правління НБУ від 02.06.2008 р. № 153 Нацбанк виклав у новій редакції п.п. «а» п. 3 Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют і курсу банківських металів, затвердженого постановою Правління НБУ від 12.11.2003 р. № 496.

Згідно зі змінами

Нацбанк тепер установлюватиме офіційний курс гривні до іноземних валют за результатами торгів на міжбанку . Тепер офіційний курс гривні до долара США розраховується на рівні курсу, установленого на міжбанківському валютному ринку за результатами функціонування Системи підтвердження угод, що склався за попередній робочий день.

Нагадаємо, що досі офіційний курс установлювався з урахуванням котирувань долара на міжбанку, інтервенцій НБУ та курсових змін на міжнародних ринках.

Нацбанк розраховує, що нові правила роботи сприятимуть об’єктивнішому курсоутворенню на міжбанку. Однак сьогодні, у зв’язку з необхідністю дотримуватися

меморандуму з МВФ, який забороняє змінювати офіційний курс за день більше ніж на 2 %, спостерігається невідповідність офіційного курсу до міжбанківського. Наприклад, 1 грудня 2008 року міжбанківський курс сягнув 7,6 грн./$, а офіційний становив тільки 6,88 грн./$, і лише 2 грудня Нацбанк зможе встановити офіційний курс у 7,6 грн./$ за результатами торгів за 1 грудня.

Постанова

набула чинності 28.11.2008 р.

(Постанова Правління Національного банку України від 04.11.2008 р. № 351)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі