Теми статей
Обрати теми

Про індивідуальний характер ліцензій на медичну практику підприємця

Редакція БТ
Лист від 16.11.2007 р. № 21.40.41-10-58/3027

Підприємці та медпрактика —

за своєю ліцензією найманих лікарів залучати не можна

 

Лист Міністерства охорони здоров’я України від 16.11.2007 р. № 21.40.41-10-58/3027

«Про індивідуальний характер ліцензій на медичну практику підприємця»

 

Лист

Міністерства охорони здоров’я, що коментується, містить несприятливий висновок для приватних підприємців, які надають послуги з медичної практики. Такі підприємці не можуть мати у своєму штаті найманих лікарів, які здійснюватимуть діяльність на підставі ліцензії підприємця.

Як зазначило Міністерство охорони здоров’я, ліцензія підприємця є дозвільним документом індивідуального характеру. Тому ніхто інший, ніж підприємець, не може здійснювати діяльність на підставі такої ліцензії.

Діяльність іншої особи на підставі ліцензії підприємця розцінюється як «передача ліцензії іншим особам» та є підставою для анулювання ліцензії, з чим погоджується і Держпідприємництва (

лист від 11.09.2007 р. № 6760).

Як зазначається у листі, здійснювати медичну практику із залученням інших лікарів може тільки юридична особа, яка отримала відповідну ліцензію за певними лікарськими спеціальностями (стоматологічного профілю тощо), тобто необхідні фахівці можуть працювати лише у створеній установі охорони здоров’я.

Міністерство охорони здоров’я також повідомило: якщо приватний підприємець офіційно використовує працю найнятих ним лікарів, то він має розірвати трудові відносини з ними. Міністерство охорони здоров’я вбачає в цьому порушення встановлених правил прийняття на роботу (оскільки ліцензія індивідуальна, найманий лікар не може за нею працювати).

З цього приводу, ще раз звертаємо увагу, що ліцензію на медичну практику може отримати лише юридична особа або фізична особа — суб’єкт підприємництва.

Звичайний громадянин ліцензію отримати не може.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі