Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Об’єкти держвласності заборонено відчужувати і передавати в оренду

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 24.12.2007 р. № 1231-

Об’єкти держвласності заборонено відчужувати і передавати в оренду

 

Кабмін своїм

розпорядженням заборонив відчужувати об’єкти державної власності та укладати нові договори оренди щодо таких об’єктів. Заборона діє до прийняття Кабміном окремого рішення з цього питання.

Законність таких дій Кабміну під запитанням, але з прийнятим рішенням усе-таки доведеться рахуватися балансоутримувачам державного майна, відповідним міністерствам та іншим суб’єктам управління об’єктами державної власності. Розпорядження діє також і стосовно відчуження майна господарських товариств, у статутному фонді яких корпоративні права держави перевищують 50 %, а також стосовно здійснення додаткової емісії акцій цими товариствами.

Щодо заборони на укладення нових договорів оренди об’єктів держвласності докладніші роз’яснення надав ФДМУ у своєму

листі. Фонд пропонує не тільки не укладати нові договори оренди, а й утриматися від оголошення нових конкурсів на право оренди, а також від визначення переможців за конкурсами, які було проведено раніше. Інакше потенційні орендарі та переможці конкурсів зможуть доводити факт порушення своїх прав у судовому порядку.

(

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.12.2007 р. № 1231-р, лист Фонду державного майна України від 10.01.2008 р. № 10-16-118)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі