Затверджено нові санітарні норми для виробників солоду, пива та безалкогольних напоїв
Міністерство охорони здоров’я затвердило
Державні санітарні норми і правила для підприємств, що виробляють солод, пиво та безалкогольні напої.Наказом
визначено докладні санітарні вимоги до території, приміщень та обладнання, приймання, зберігання та обробки сировини, до виробництва солоду, пива і безалкогольних напоїв, а також до умов праці та особистої гігієни персоналу.Слід зауважити, що кожен працівник такого підприємства тепер обов’язково повинен проходити медогляди і мати особисту медичну книжку, до якої регулярно заносяться їх результати.
Наказ
набув чинності 6 січня 2008 року.(Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Державних санітарних норм і правил для підприємств, що виробляють солод, пиво та безалкогольні напої» від 11.12.2007 р. № 811, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 26.12.2007 р. за № 1411/14678)