Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів

Редакція БТ
Постанова від 02.07.2008 р. № 598

ГАРАНТІЙНІ ТАЛОНИ

стануть несуворими

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 02.07.2008 р. № 598

«Про внесення змін до Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів»

 

Постановою

, що коментується, унесено зміни до Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів, затвердженого постановою КМУ від 11.04.2002 р. № 506 (далі — Порядок № 506), якими вилучено:

пункти 11 і 12 та абзац другий п. 31 Порядку № 506;

— у додатках 2 — 7 і 9 до

Порядку № 506 — слово і літери «Серія А (В)».

Отже, з набранням чинності

постановою, що коментується, стануть несуворими бланки:

1) гарантійних зобов’язань за формою № 1-гарант;

2) талонів за формами № 2-гарант, № 3-гарант, № 4-гарант, № 5-гарант;

3) акта приймання товару на експертизу за формою № 6-гарант;

4) квитанції за формою № 7-гарант

.

У цьому році Кабмін уже не вперше радує нас скасуванням «суворості» документів (нагадаємо, що недавно стали несуворими касові ордери та довіреності на отримання ТМЦ*). І цього разу, як і минулого, виникають ті самі запитання: що тягне за собою скасування «суворості» та що робити із залишками суворих бланків?

* Див. ком. «Увага! Увага! Стали несуворими касові ордери та довіреності» до постанови КМУ від 17.04.2008 р. № 381 // «БТ», 2008, № 17, с. 4.

Як і у випадку з касовими ордерами і довіреностями, скасування суворості форм гарантійних талонів та квитанції не означає, що такі бланки взагалі застосовувати не потрібно:

при оформленні операцій з гарантійного ремонту, обслуговування і замін ці документи, як і раніше, слід застосовувати, як того вимагає Порядок № 506. Інша справа, що цим формам тепер не потрібні атрибути «суворості» (наскрізна друкарська нумерація із зазначенням серії та номера; реалізація, облік, використання та зберігання як бланків документів суворого обліку відповідно до спеціального порядку).

Що стосується залишку суворих бланків, то з набранням чинності

постановою, що коментується, їх необхідно списати з позабалансового обліку (з рахунка 08). Надалі бланки цих документів можна друкувати самостійно. Крім того, вважаємо за можливе довикористати залишки суворих бланків. Єдине (за аналогією з довіреностями) є сенс розпочати нову нумерацію цих документів від дня набрання чинності постановою, що коментується.

Ця

постанова набуде чинності з дня опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

Звертаємо увагу, що докладно питання гарантійних ремонтів, обслуговування та замін ми розглядали в консультації «Гарантійні ремонти» (рубрика «Тема тижня») // «БТ», 2008, № 20, с. 34.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі