Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Критерії розподілу за ступенем ризику у сфері безпеки життя та здоров’я населення, навколишнього природного середовища

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 28.05.2008 р. № 493

Критерії розподілу за ступенем ризику у сфері безпеки життя та здоров’я населення, навколишнього природного середовища

 

Кабмін затвердив

Критерії розподілу суб’єктів господарювання за ступенем ризику від проведення господарської діяльності для безпеки життя та здоров’я населення, навколишнього природного середовища і періодичності здійснення заходів державного нагляду (контролю) . Згідно з Критеріями господарюючі суб’єкти розподіляються за трьома групами — з високим (їх перевірятимуть один раз на рік), середнім (перевірятимуться один раз на 3 роки) і незначним (перевірятимуться один раз на 5 років) ступенями ризику.

До суб’єктів госпдіяльності з

високим ступенем ризику віднесено суб’єктів, у яких на правах власності, володіння чи користування перебувають: об’єкти підвищеної небезпеки, потенційно небезпечні об’єкти, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави; аварійно-рятувальні служби; об’єкти виробництва, зберігання, транспортування, утилізації отруйних речовин; бази, склади боєприпасів та військового озброєння; радіаційно-безпечні об’єкти (крім АЕС); накопичувачі токсичних відходів; об’єкти з масовим перебуванням людей, стадіони, ринки, рекреаційні зони, місця відпочинку; захисні споруди цивільного захисту

До суб’єктів госпдіяльності із

середнім ступенем ризику зараховано суб’єктів, у яких на правах власності, володіння чи користування перебувають: об’єкти, які за прогнозами можуть опинитися в зоні можливого ураження в разі виникнення надзвичайної ситуації на об’єкті підвищеної небезпеки та потенційно небезпечному об’єкті; об’єкти, розташовані на територіях з небезпечними гідрологічними та геологічними процесами; об’єкти, розташовані на територіях, які за прогнозами можуть опинитися в зоні можливого затоплення в разі прориву чи зруйнування гідроспоруди; об’єкти інфраструктури життєзабезпечення населення та населених пунктів; будівлі та споруди з покрівлею площею понад 1000 кв. м, виготовленою з використанням вантових та арочних конструкцій; навчальні й дошкільні установи; проектні та експертні організації, діяльність яких пов’язана із забезпеченням техногенної безпеки у сфері цивільного захисту.

Розподіл господарюючих суб’єктів за ступенями ризику здійснюється територіальними органами Держінспекції цивільного захисту і техногенної безпеки щороку.

Постанова

набуває чинності з дня офіційного опублікування.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 28.05.2008 р. № 493)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі