Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Змінено вимоги до керівників та головних бухгалтерів фінустанов

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 17.04.2008 р. № 529

Змінено вимоги до керівників та головних бухгалтерів фінустанов

 

Держфінпослуг уніс зміни до деяких своїх нормативно-правових актів, якими, зокрема:

1.

Змінено Професійні вимоги до керівників та головних бухгалтерів фінустанов (розпорядження Держфінпослуг від 13.07.2004 р. № 1590). Уточнено, що керівник та головний бухгалтер фінустанови повинні:

— мати повну вищу освіту (рівень спеціаліста, магістра);

— пройти підвищення кваліфікації (тривалість курсу підвищення кваліфікації — не менше 72 годин) і скласти іспит на відповідність знань до професійних вимог за типовою програмою підвищення кваліфікації керівників, затвердженою Держфінпослуг;

— кожні 3 роки складати профіспит.

2.

Знято вимогу до стажу роботи керівників ломбардів на керівних посадах.

3.

Змінено вимоги до стажу роботи головних бухгалтерів фінустанов на керівних посадах, пов’язаних з фінансовою чи бухгалтерською діяльністю, або стажу роботи на ринках фінансових послуг на посадах, пов’язаних з фінансовою чи бухгалтерською діяльністю. Мінімальний стаж становить 2 роки (для головних бухгалтерів кредитних спілок — 3 роки), зокрема, на ринках фінпослуг — не менше 1 року.

4.

Унесено зміни до Положення про навчання, перепідготовку, підвищення кваліфікації та складання іспитів особами, які здійснюють діяльність на ринках фінансових послуг (розпорядження Держфінпослуг від 25.12.2003 р. № 183). Тепер незалежно від того, яким закладом провадилося навчання, іспити на відповідність окремих категорій фахівців до кваліфікаційного мінімуму та іспити на відповідність знань до професійних вимог за відповідними типовими програмами підвищення кваліфікації керівників (головних бухгалтерів) здійснює єдина Екзаменаційна (атестаційна) комісія, що створюється за розпорядженням Держфінпослуг.

5.

Унесено зміни до Положення про внесення інформації про кредитні спілки до Державного реєстру фінансових установ (розпорядження Держфінпослуг від 22.06.2004 р. № 1099). Тепер для набуття статусу фінустанови кредитна спілка має подавати засвідчені підписом керівника та печаткою кредитної спілки копії документів про освіту керівника та головного бухгалтера, у тому числі свідоцтва про складання іспиту на відповідність знань до профвимог за типовими програмами підвищення кваліфікації керівників та головних бухгалтерів кредитних спілок, що підтверджують відповідність керівника та головного бухгалтера до профвимог, установлених розпорядженням Держфінпослуг від 13.07.2004 р. № 1590.

Розпорядження

набуває чинності 01.07.2008 р. До керівників та головних бухгалтерів кредитних спілок та ломбардів, яких призначено на посади до набрання чинності цими Професійними вимогами та які ще навчаються у вищих навчальних закладах за профспеціальністю, нові вимоги застосовуються з 12.08.2008 р.

(Розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 17.04.2008 р. № 529)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі