Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Закон про перевірки на Держземінспекцію не поширюється

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 30.05.2008 р. № 6-8-1496/721

Закон про перевірки на Держземінспекцію не поширюється

 

Відповідно до

ч. 1 ст. 2 Закону про перевірки* дія цього Закону поширюється на відносини, пов’язані зі здійсненням державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

* Ознайомитися з цим Законом та проблемами, пов’язаними з ним, можна у статті «Загальні правила перевірок» // «БТ», 2007, № 46, с. 42 і коментарях: «Закон про перевірки — з’явилися перші підзаконні акти», «На кого поширюється Закон про перевірки — думка різних органів» // «БТ», 2007, № 46, с. 5; «Закон про перевірки — 7 нових роз’яснень» // «БТ», 2007, № 49, с. 5.

У

листі зазначено, що Держземінспекція та її територіальні органи не здійснюють перевірок госпдіяльності юридичних та фізичних осіб, а перевіряють лише наявність правовстановлюючих документів на землю. Порядок здійснення держконтролю за використанням та охороною земель установлено Законом України «Про державний контроль за використанням та охороною земель».

Зважаючи на викладене,

Держземінспекція вважає, що ні вона, ні її територіальні органи не повинні керуватися Законом про перевірки, оскільки вони не перевіряють госпдіяльність юридичних та фізичних осіб.

(Лист Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель від 30.05.2008 р. № 6-8-1496/721)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі