Теми статей
Обрати теми

Про введення марок акцизного збору нового зразка для алкогольних напоїв

Редакція БТ
Постанова від 12.03.2008 р. № 179

Нові акцизні марки

для алкогольних напоїв запроваджуються з 1 липня 2008 року

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 12.03.2008 р. № 179

«Про введення марок акцизного збору нового зразка для алкогольних напоїв»

 

Нагадаємо, що

Законом про держбюджет-2008* передбачено введення акцизних марок нового зразка для алкогольних напоїв. Постановою, що коментується, якраз і визначено терміни введення марок нового зразка та порядок їх запровадження. Нові марки вводяться з 1 липня 2008 року залежно від суми акцизного збору, сплаченого за одиницю продукції, що маркується.

* Закон України від 28.12.2007 р. № 107-VI, див. статтю «Держбюджет-2008: огляд змін» // «БТ», 2008, № 2, с. 14 (витяг із Закону з цього питання див. на с. 21).

Старі акцизні марки можуть застосовуватися у виробництві алкогольних напоїв до 1 серпня 2008 року. А алкогольні напої зі старими марками можуть перебувати в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності.

Імпорт (увезення, пересилання) алкогольних напоїв з акцизними марками старого зразка дозволяється в разі, коли такі марки придбано до 1 липня 2008 року. Алкогольні напої з такими марками також можуть перебувати в обігу до повної їх реалізації в межах терміну придатності.

Звертаємо увагу, що виробники та імпортери алкогольних напоїв можуть не використані вчасно акцизні марки

безкоштовно обміняти на марки нового зразка до 1 вересня 2008 року.

Постановою

, що коментується, зміни внесено і до Положення про виробництво, зберігання, продаж марок акцизного збору з голографічними захисними елементами та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженого постановою КМУ від 23.04.2003 р. № 567.

Підприємства — виробників та імпортерів алкогольної продукції зобов’язали подавати звіт про використання марок, придбаних у попередньому місяці. Такий звіт потрібно буде подавати для отримання акцизних марок у поточному місяці разом із заявкою-розрахунком на придбання марок.

Кабмін також уточнив, які товари вважаються немаркованими (тобто не можуть перебувати в торговельному обороті):

— алкогольні напої та тютюнові вироби, марковані з порушенням вимог

Положення та/або марками, що не видавалися безпосередньо виробнику (імпортеру) такої продукції;

— алкогольні напої з марками акцизного збору старого зразка, що не відповідають виду продукції та місткості тари;

— алкогольні напої з новими акцизними марками, на яких суми акцизного збору, сплаченого за одиницю маркованої продукції, не відповідають сумі, визначеній з урахуванням діючих ставок акцизного збору, міцності продукції та місткості тари.

На закінчення зауважимо, що тепер марки на алкогольні напої та тютюнові вироби імпортного виробництва матимуть фіолетовий колір, вітчизняного — зелений.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі