Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Про затвердження Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 11.12.2007 р. № 2272

Відповідальність за порушення законодавства на ринку цінних паперів

 

ДКЦПФР затвердила нові

Правила розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій. Ними визначаються порядок і строки розгляду Держкомісією справ про порушення громадянами, посадовими особами юридичних осіб та юридичними особами вимог законодавства на ринку цінних паперів.

Згідно з новими

Правилами юридичну особу може бути притягнуто до відповідальності за вчинення правопорушення не пізніше трьох років від дня його вчинення, а при триваючому правопорушенні — не пізніше двох місяців від дня його виявлення.

Адмінстягнення на громадянина чи посадову особу

може бути накладено не пізніше ніж через 2 місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні2 місяці з дня його виявлення.

Уповноважена особа в разі виявлення правопорушення складає акт про правопорушення на ринку цінних паперів.

Акт складається та підписується не пізніше 15 робочих днів і з дати винесення постанови щодо порушення справи про правопорушення.

Зауважимо, що наявність

кримінальної відповідальності за фактом порушення тепер не є підставою для закриття справи, а подання в установлений строк скарги більше не є підставою для припинення виконання постанови про накладення санкції. Копія рішення за скаргою тепер надсилається протягом 10 робочих днів (раніше було 3 дні) особі, щодо якої прийнято рішення, а також уповноваженій особі, яка винесла постанову.

Крім цього, у документі

не зазначено строк провадження у справі про правопорушення (раніше було 30 днів), а також не вказано строк, на який можливо його продовжити (раніше було не більше 30 днів).

Розміри штрафів не змінилися.

Рішення

набуло чинності 23 лютого 2008 року.

(Рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку «Про затвердження Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій» від 11.12.2007 р. № 2272, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 12.02.2008 р. за № 120/14811)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі