Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Для виробників та експортерів харчових продуктів затверджено Порядок ведення Реєстру потужностей та їх операторів

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 24.01.2008 р. № 25

Для виробників та експортерів харчових продуктів затверджено Порядок ведення Реєстру потужностей та їх операторів

 

Відповідно до

ст. 22 Закону України «Про безпеку та якість харчових продуктів» від 06.09.2005 р. № 2809-IV встановлено, що на всі об’єкти, що здійснюють виробництво, переробку чи реалізацію харчових продуктів, підконтрольних санітарній та ветеринарній службам, слід обов’язково одержувати експлуатаційний дозвіл відповідного головного державного санітарного лікаря чи експлуатаційний дозвіл відповідного головного державного інспектора ветеринарної медицини. Він видається на потужності (об’єкти), розташовані за однією адресою (тільки територія, споруда чи комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання з деталізацією на рівні виробничої лінії). Без такого дозвільного документа здійснювати госпдіяльність не можна.

Потужностям (об’єктам), що потребують експлуатаційного дозволу, присвоюється персональний контрольний (реєстраційний) номер. Потужності (об’єкти) та їх оператори заносяться до реєстру потужностей (об’єктів), що ведеться в порядку, установленому центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я.

І ось, нарешті, Міністерство охорони здоров’я затвердило

Порядок ведення реєстру потужностей (об’єктів) та їх операторів.

Метою ведення цього реєстру є впорядкування документообігу та інформування населення про потужності (об’єкти) та їх операторів, які здійснюють в Україні діяльність із виробництва, переробки чи реалізації харчових продуктів, а також про потужності (об’єкти), що виробляють харчові продукти для імпорту в Україну.

Відповідно до

Порядку до реєстру потужностей (об’єктів) та їх операторів уноситимуться:

потужності (об’єкти) та їх оператори, які здійснюють в Україні діяльність із виробництва, переробки чи реалізації харчових продуктів, що отримали експлуатаційний дозвіл у встановленому законодавством порядку;

— затверджені експортні потужності (об’єкти) із зазначенням країни призначення та кожного виду харчового продукту, для якого перевірено виконання встановлених вимог;

— потужності (об’єкти), що виробляють харчові продукти для імпорту в Україну.

Згідно із зазначеним вище

Законом реєстри мають бути доступні для громадськості в електронному та/або іншому вигляді.

Нагадаємо, що:

— форму та умови експлуатаційного дозволу, порядок його отримання, призупинення, скасування та відновлення, а також оплату за отримання експлуатаційного дозволу встановлено

Порядком видачі експлуатаційного дозволу для потужностей (об’єктів) з виробництва, переробки чи реалізації харчових продуктів, затвердженим постановою КМУ від 12.05.2007 р. № 712. Коментар до цього документа можна прочитати в калейдоскопі «Новий дозвільний документ для виробників харчових продуктів» // «БТ», 2007, № 24, с. 11;

— форму заяви, журналу обліку/реєстрації заяв і документів, необхідних для видачі експлуатаційного дозволу, повідомлення про відмову у видачі експлуатаційного дозволу, рішення про відновлення дії експлуатаційного дозволу затверджено

наказом Міністерства охорони здоров’я від 12.07.2007 р. № 399.

Порядок

набув чинності 18 лютого 2008 року.

(Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку ведення реєстру потужностей (об’єктів) та їх операторів» від 24.01.2008 р. № 25, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 07.02.2008 р. за № 87/14778)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі