Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. З’явився Порядок контролю митної вартості товарів

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 09.04.2008 р. № 339

З’явився Порядок контролю митної вартості товарів

 

Кабмін затвердив Порядок здійснення митними органами контролю за правильністю визначення митної вартості товарів під час проведення та після закінчення операцій їх митного оформлення, а також донарахування обов’язкових платежів.

У

п. 3 Порядку наведено перелік підстав, що дають право митному органу переглянути митну вартість товарів, заявлену в Декларації митної вартості після закінчення операцій з їх митного контролю, митного оформлення та пропуску через митний кордон України.

Під час проведення такого контролю митний орган має право звернутися до декларанта із запитом про надання в письмовій формі інформації для підтвердження заявленої митної вартості таких товарів (

п. 6 Порядку).

Якщо ж у результаті такого контролю виявлено обставини, що вплинули на задекларовану митну вартість, то митний орган приймає

рішення про визначення митної вартості за встановленою ДМСУ формою і протягом 10 днів з моменту його прийняття надсилає декларанту. Декларант може оскаржити рішення в митному органі вищого рівня та/або в суді.

Декларант протягом 10 днів з дня отримання рішення може звернутися до митного органу з метою коригування суми податкових зобов’язань. У разі заниження податкових зобов’язань та їх непогашення протягом 10 днів з дати надходження рішення митний орган вживає заходів стосовно донарахування податків та зборів (обов’язкових платежів) у порядку, визначеному

статтями 2, 4, 6 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р. № 2181.

Порядок

набув чинності 18 травня 2008 року .

(Постанова Кабінету Міністрів України від 09.04.2008 р. № 339)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі