Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Порядку ліцензування певних видів господарської діяльності у будівництві

Редакція БТ
Постанова від 22.10.2008 р. № 941

ЛІЦЕНЗУВАННЯ БУДІВНИЦТВА:

є зміни

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 22.10.2008 р. № 941

«Про внесення змін до Порядку ліцензування певних видів господарської діяльності у будівництві»

 

Постановою

, що коментується, внесено зміни до Порядку ліцензування певних видів господарської діяльності у будівництві, затвердженого постановою КМУ від 05.12.2007 р. № 1396. Виділимо найсуттєвіші серед них.

1. Ліцензування у будівництві буде проводитися не тільки Державною архітектурно-будівельною інспекцією, як було раніше, а й її

територіальними органами (п. 3 Порядку).

2. До заяви на отримання ліцензії у разі, коли у заявника є

відокремлений структурний підрозділ, який має намір провадити будівельну діяльність, необхідно буде додавати копію довідки про внесення до ЄДРПОУ, засвідчену нотаріально або органом, який видав оригінал документа. Раніше дані про такий підрозділ зазначали тільки у заяві на отримання ліцензії (п. 5 Порядку).

3. При видачі ліцензії до неї буде видаватися

додаток з переліком робіт, на провадження яких отримано ліцензію. У разі прийняття рішення про внесення змін до переліку робіт орган ліцензування затверджує зазначені зміни й оформляє їх окремим додатком, про що робиться відмітка на бланку ліцензії (п. 9 та п. 15 Порядку).

4. Для

переоформлення ліцензії відтепер органу ліцензування протягом 10 робочих днів з дати виникнення підстав для переоформлення необхідно подавати такі документи:

— заяву;

— ліцензію, що підлягає переоформленню;

— копії свідоцтва про державну реєстрацію та довідки про внесення до ЄДРПОУ, засвідчені нотаріально або органом, який видав оригінал документа.

Одночасно з переоформленням ліцензії орган ліцензування буде видавати засвідчені ним копії ліцензії з додатками для кожного відокремленого структурного підрозділу, який провадить будівельну діяльність. Строк дії переоформленої ліцензії не може перевищувати строку, зазначеного в ліцензії, що переоформлялася (

п. 17 Порядку).

Постанова

, що коментується набуває чинності з дня офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі