Теми статей
Обрати теми

На розіграші для розширення кола передплатників патент не потрібен

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Консультують фахівці редакції

 

На розіграші для розширення кола передплатників патент не потрібен

 

Редакція газети з метою розширення кола передплатників проводить розіграші з видачею призів. Чи потрібно для цього придбавати торговий патент?

(м. Харків)

 

Ні, не потрібно

. Згідно зі ст. 1 Закону України «Про патентування деяких видів підприємницької діяльності» від 23.03.96 р. № 98/96-ВР торговий патент необхідно придбавати при здійсненні діяльності у сфері грального бізнесу. Під гральним бізнесом у цьому Законі слід розуміти діяльність, пов’язану з організацією казино, інших гральних місць, гральних автоматів з грошовим або майновим виграшем, проведенням лотерей та розіграшів з видачею грошових виграшів у готівковій чи майновій формі. Проведення ж розіграшів з видачею призів з метою розширення кола передплатників не належить до послуг у сфері грального бізнесу, отже, не підлягає патентуванню. Таку думку ДПАУ висловила в листі від 07.07.2006 р. № 4499/6/15-0416*.

* Див. ком. «При проведенні розіграшів з видачею призів «гральний» патент не потрібен — роз’яснення ДПАУ» // «БТ», 2006, № 37, с. 9.

 

Ольга КУЛІГІНА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі