Розроблено Критерії оцінки ризику для ветеринарно-санітарної діяльності
Кабмін на виконання
Закону про перевірки* розробив Критерії оцінки ступеню ризику від здійснення господарської діяльності, що підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду. Такими критеріями є:— можливість виникнення біологічних, хімічних, фізичних ризиків, пов’язаних з вирощуванням (виробництвом) продукції;
— рівень складності наслідків, виявлених під час проведення протиепізоотичних та інших запобіжних заходів.
* Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V (див. статтю «Закон про перевірки: підсумки практики застосування» // «БТ», 2008, № 36, с. 13).
Господарюючих суб’єктів розподілили на три групи за ступенем ризику —
висока (їх перевіряють не частіше 4 разів на рік), середня (не частіше 2 разів на рік) і незначна (1 раз на рік).Зауважимо, що на сьогодні таку високу частоту перевірок заплановано тільки для ветеринарно-санітарної діяльності.
Постанова
набула чинності 01.10.2008 р.(Постанова Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 р. № 848)