Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Переміщення готівки в інвалюті через митну територію країни

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 17.09.2008 р. № 13-121/4100-12591

Переміщення готівки в інвалюті через митну територію країни

 

Нацбанк надав роз’яснення щодо практичного застосування окремих вимог

Інструкції про переміщення грошової готівки та банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою НБУ від 27.05.2008 р. №148. Зокрема, він зауважив, що ввезення фізичною чи юридичною особою в Україну чи вивезення за її межі грошової готівки на суму понад еквівалент 10 тис. євро відповідно до Інструкції можливе за наявності документів, що підтверджують зняття грошей з рахунків банків (фінансових установ) на суму перевищення. Документом, що підтверджує зняття грошових коштів з рахунків банків, може бути видатковий касовий документ (що видається банком), а також довідка банку, складена в довільній формі. Строк дії документів, на підставі яких здійснюється ввезення/вивезення готівки, не обмежується. При цьому чеки банкоматів та платіжних терміналів не є документами, що підтверджують зняття грошової готівки з рахунків банків.

У разі якщо особа вивозить

дорожні чеки на суму понад еквівалент 10 тис. євро, документами, на підставі яких здійснюється переміщення чеків, є документи про зняття грошової готівки з рахунка клієнта, за яку було здійснено купівлю дорожніх чеків.

(Лист Національного банку України

від 17.09.2008 р. № 13-121/4100-12591)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі