Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. На землю під розміщення зовнішньої реклами обов’язково має бути оформлено правовстановлюючий документ

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 19.09.2008 р. № 6-17-3006/1285

На землю під розміщення зовнішньої реклами обов’язково має бути оформлено правовстановлюючий документ

 

Частиною 3 ст. 125 Земельного кодексу України

визначено, що приступати до використання земельної ділянки до встановлення її меж у натурі (на місцевості), отримання документа, що засвідчує право на неї, та державної реєстрації забороняється.

Виходячи з цього Держземінспекція зауважила, що

земельна ділянка під розміщення зовнішньої реклами, незалежно від того, чи отримав розповсюджувач реклами дозвіл на її розміщення, має використовуватися за наявності правовстановлюючого документа на землю, передбаченого ст. 126 Земельного кодексу (державний акт, а при оренді землі — договір оренди).

Крім цього, Держземінспекція нагадала, що відповідно до

п. 3.1 Порядку видачі та анулювання спеціальних дозволів на зняття і перенесення ґрунтового покриття (родючого шару ґрунту) земельних ділянок, затвердженого наказом Державного комітету України по земельних ресурсах від 04.01.2005 р. № 1, власник земельної ділянки (або землекористувач), який здійснює будівельні та інші роботи, зобов’язаний отримати дозвіл на зняття і перенесення родючого шару ґрунту земельної ділянки, якщо це призводить до його порушення.

(Лист Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель від 19.09.2008 р. № 6-17-3006/1285)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі