Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Унесено зміни до Правил дорожнього руху

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 01.10.2008 р. № 876

Унесено зміни до Правил дорожнього руху

 

Кабінет Міністрів України вніс зміни до

Правил дорожнього руху, затверджених постановою КМУ від 10.10.2001 р. № 1306.

Зокрема, до

Правил дорожнього руху введено поняття «перевезення організованих груп дітей» — одночасне перевезення 10 і більше дітей з керівником, відповідальним за їх супровід під час поїздки (на групу з 30 і більше дітей додатково призначається медичний працівник). Установлено обмеження швидкості для транспортних засобів (ТЗ), що перевозять організовані групи дітей, — не більше 80 км/годину. Водій автобуса (мікроавтобуса), який здійснює перевезення організованих груп дітей, повинен мати стаж водія не менше 5 років і посвідчення водія категорії «D». Також забороняється перевозити дітей зростом нижче 145 см або тих, які не досягли 12-річного віку, у транспортних засобах, не обладнаних ременями безпеки. Перевезення дітей цих категорій заборонено без використання ременів безпеки на передньому сидінні легкового автомобіля та на задньому сидінні мотоцикла і мопеда.

Унесено до

Правил дорожнього руху новий дорожній знак — табличку білого кольору з нанесеною на ній стрілкою зеленого кольору, що дозволяє рух у зазначеному напрямку при включеному червоному сигналі світлофора за умови надання переваги в русі іншим його учасникам.

Зменшено ширину ТЗ для визнання його надгабаритним — 2,6 м (раніше — 2,65 м). Збільшено до 11 т (раніше — 10 т) дозволене навантаження на одиночну вісь. Для автобусів і тролейбусів дозволене навантаження на одиночну вісь установлено на рівні 1,5 т.

Постанова

набула чинності 08.10.2008 р.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 01.10.2008 р. № 876)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі