Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. НБУ «ослабив гайки» своєї фінансової стабілізації

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 16.10.2008 р. № 328

НБУ «ослабив гайки» своєї фінансової стабілізації

 

Нацбанк уніс зміни до

постанови Правління НБУ від 11.10.2008 р. № 319 (див. ком. « Нацбанк стурбований нестабільністю банківської системи» // «БТ», 2008, № 42, с. 5). Змінами Нацбанк дещо пом’якшив обмежувальні заходи, які вжито ним у зв’язку з кризовою ситуацією, що склалася у фінансовій сфері. Так, Нацбанк:

— переглянув

строки проведення банками платежів клієнтів. Платіжні доручення на перерахування коштів приймаються в межах залишку на рахунку і тепер мають виконуватися при перерахуванні в межах одного відділення/філії — у день отримання; у межах одного банку — до 2-х операційних днів; міжбанківське перерахування — до 3-х операційних днів;

— дозволив банкам здійснювати

купівлю однієї інвалюти за іншу для здійснення авансових платежів за імпорт без дотримання вимог п. 4.1 постанови № 319;

— обмежив видачу кредитів в інвалюті обсягами заборгованості, що склалася на дату отримання кредиту тільки щодо контрагентів, які не мають валютної виручки.

Усі інші кредити банки можуть надавати в установленому порядку за наявності відповідних ресурсів.

Крім цього, НБУ надав право банкам

у разі зменшення обсягів строкових депозитів у банку на 2 % протягом 5 робочих днів звернутися до НБУ за підкріпленням ліквідності в оперативному порядку в сумі до 60 % статутного капіталу банку на строк до одного року за плату в розмірі 15 %.

Зміни набули чинності

16.10.2008 р.

(Постанова Правління Національного банку України від 16.10.2008 р. № 328)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі