Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Програмісти та сисадміни — як зазначити професію у трудовій книжці

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 25.10.2007 р. № 356/13/116-07

Програмісти та сисадміни — як зазначити професію у трудовій книжці

 

Мінпраці зауважив, що

Класифікатор професій ДК 003:2005* містить великий вибір професійних назв робіт професіоналів, яких відносять до угруповання з кодом 2131.2 «Розробники обчислювальних систем» (адміністратор бази даних, адміністратор даних, адміністратор доступу, адміністратор доступу (груповий), адміністратор задач, адміністратор системи, аналітик комп’ютерних комунікацій, аналітик комп’ютерних систем, аналітик комп’ютерного банку даних, інженер з автоматизованих систем керування виробництвом, інженер з комп’ютерних систем, інженер з програмного забезпечення комп’ютерів, інженер-дослідник з комп’ютеризованих систем та автоматики) та до угруповання з кодом 2132.2 «Розробники комп’ютерних програм» (інженер-програміст, програміст (база даних), програміст прикладний, програміст системний).

* Класифікатор професій ДК 003:2005. Покажчик професійних назв робіт за кодами професій, затверджений наказом Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 26.12.2005 р. № 375.

За необхідності

назви професій може бути розширено для внутрішнього використання термінами і словами, що уточнюють місце роботи, виконувану роботу, сферу діяльності з дотриманням лаконічності викладення (наприклад, від базової посади «адміністратор бази даних» можна створити посаду «адміністратор бази даних персоналу підприємства»).

Зазначеним працівникам залежно від рівня освіти і стажу роботи можуть установлюватися категорії (за зростанням: без категорії, III, II, І категорії, провідний).

Мінпраці також зауважив, що таких професійних назв робіт, як

«веб-майстер, «веб-девелопер», «веб-дизайнер» та «адміністратор веб-сайту», у чинному Класифікаторі професій ДК 003:2005 немає.

(Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 25.10.2007 р. № 356/13/116-07)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі