Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Держекспертиза безпеки проектів будівництва

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 20.08.2008 р. № 767

Держекспертиза безпеки проектів будівництва

 

Кабмін затвердив

Порядок проведення державної експертизи з питань техногенної безпеки проектів будівництва об’єктів, що можуть спричинити виникнення надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру та вплинути на стан захисту населення і територій. Він не поширюється на проекти будівництва шляхів сполучення, тунелів, естакад, мостів, шляхопроводів, судноплавних гідротехнічних споруд, вокзалів, залізничних та автобусних станцій, об’єктів систем зв’язку, навігації і керування рухом транспортних засобів.

Держекспертиза проводиться згідно з

Порядком затвердження інвестиційних програм та проектів будівництва і проведення їх державної експертизи, затвердженим постановою КМУ від 31.10.2007 р. № 1269, Держінспекцією цивільного захисту і техногенної безпеки МНС та її територіальними інспекціями із залученням сторонніх фахівців із цивільного захисту і техногенної безпеки.

Основними завданнями держекспертизи є: виявлення у проектах будівництва порушення вимог державних будівельних норм і правил, що діють у сфері цивільного захисту і техногенної безпеки, та інших нормативних актів; проведення перевірки обґрунтованості проектних рішень у сфері техногенної безпеки; підготовка експертного висновку за її результатами.

Крім цього, Кабміном затверджено

Перелік об’єктів, що можуть спричинити виникнення надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру та вплинути на стан захисту населення і територій, проекти будівництва яких підлягають державній експертизі з питань техногенної безпеки.

Постанова

набирає чинності з дня опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

(Постанова Кабінету Міністрів України від 20.08.2008 р. № 767)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі