Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Товари подвійного призначення: унесено зміни для ракетної зброї

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 27.08.2008 р. № 755

Товари подвійного призначення: унесено зміни для ракетної зброї

 

Кабмін уніс зміни у

додаток 2 до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 р. № 86.

Нагадаємо, що до таких товарів належать, зокрема, деякі види виробів, обладнання, матеріалів, програмного забезпечення і технологій, спеціально не призначені для військового використання, які, крім цивільного призначення, може бути використано для військових цілей або для розроблення, виробництва, використання товарів військового призначення та зброї масового знищення.

Зауважимо також, що

додаток 2 стосується товарів подвійного призначення, які може бути використано при створенні ракетної зброї, а відповідно до Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» від 20.02.2003 р. № 549 (статті 5, 15) міжнародні передачі зазначених товарів — експорт, імпорт, реекспорт, тимчасове вивезення за межі України або тимчасове ввезення на її територію, транзит таких товарів через територію України, а також будь-які інші передачі товарів, що здійснюються за межами України, — можливі тільки за наявності дозволу або висновку спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з питань державного експортного контролю.

Постанова

набирає чинності з дня опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

(Постанова Кабінету Міністрів України від 27.08.2008 р. № 755)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі