Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. ЗЕД-бартер: з’явилася можливість збільшити строк увезення імпортної частини

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 05.03.2009 р. № 1069-VI

ЗЕД-бартер: з’явилася можливість збільшити строк увезення імпортної частини

 

Законодавці внесли зміни до

ст. 2 Закону України «Про регулювання товарообмінних (бартерних) операцій у галузі зовнішньоекономічної діяльності» від 23.12.98 р. № 351-XIV.

Нагадаємо, що

збільшення строку виконання імпортної частини бартерного контракту можливе за умови, якщо такий контракт передбачає виробничу кооперацію, консигнацію, комплексне будівництво, поставку складних технічних виробів, товарів спеціального призначення (Порядок віднесення бартерних договорів до тих, що передбачають зазначені види діяльності, затверджений постановою КМУ від 29.04.99 р. № 756). При цьому суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності України має отримати разовий індивідуальний дозвіл від Мінекономіки на певний строк. Порядок видачі такого дозволу затверджено постановою КМУ від 13.08.99 р. № 1489.

Законом

, що коментується, установлено, що разовий індивідуальний дозвіл видається центральним органом виконавчої влади з питань економічної політики суб’єктам ЗЕД безкоштовно. Рішення про видачу або відмову у видачі такого дозволу приймається органом виконавчої влади не пізніше 15 робочих днів після подання йому всіх необхідних документів. Підставами для відмови у видачі разового індивідуального дозволу є: порушення суб’єктом ЗЕД строку подання документів для отримання дозволу; невідповідність поданих документів до визначених законодавством вимог; виявлення в поданих документах недостовірної інформації; застосування до однієї зі сторін зовнішньоекономічного договору (контракту) спеціальних санкцій.

Закон

набрав чинності 31.03.2009 р.

(Закон України від 05.03.2009 р. № 1069-VI)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі