Теми статей
Обрати теми

Які загрожують санкції, якщо раніше не було подано форму № 1ДФ?

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Які загрожують санкції, якщо раніше не було подано форму № 1ДФ?

 

При податковій перевірці підприємства було виявлено факт неподання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ за минулі звітні періоди, у той час як безпосередньо за попередній квартал такий Податковий розрахунок було подано своєчасно.

Які санкції може бути застосовано податковими органами до підприємства та його посадових осіб?

 

Податковий розрахунок за формою № 1ДФ

не є податковим розрахунком у розумінні Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р. № 2181-III. Тому до підприємства за неподання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ штрафні санкції на підставі цього Закону не застосовуються.

Згідно зі

ст. 1634 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі — КпАП) неповідомлення чи несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям за встановленою формою відомостей про доходи громадян призводить до попередження чи накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ та організацій у розмірі від 2 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 — 51 грн.). Відповідні адміністративні протоколи складають посадові особи податкових органів, а розглядають справи суди (ст. 221, 255 КпАП).

Оскільки факт неподання

Податкового розрахунку за формою № 1ДФ не є триваючим правопорушенням, то в цьому випадку адміністративний штраф до посадових осіб підприємства застосовано бути не може унаслідок закінчення термінів накладення адміністративного стягнення. Згідно зі ст. 38 КпАП якщо адміністративне правопорушення підвідомче суду, стягнення може бути накладено не пізніше трьох місяців з дня його здійснення.

 

Тетяна ДОБРОДІЙ,
 начальник відділу розгляду звернень платників
 Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПАУ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі