Теми статей
Обрати теми

Виправляємо помилку, допущену в додатку 1 до декларації з ПДВ

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Виправляємо помилку, допущену в додатку 1 до декларації з ПДВ

 

Підприємство, заповнюючи декларацію з ПДВ, у рядку 16.4 відобразило коригування податкового кредиту з ПДВ зі знаком «мінус». При цьому в додатку 1 до декларації воно припустилося помилки і зазначене коригування поставило зі знаком «плюс». Як виправити помилку?

 

Нарахування зобов’язань з ПДВ відображаються органами податкової служби в картці особового рахунка платника на підставі даних декларації з ПДВ за звітний період, що заповнюється відповідно до

Порядку. № 166. Відповідно до п. 4.2 Порядку № 166 одночасно з декларацією мають подаватися всі необхідні додатки до декларації, подання яких передбачено цим Порядком. У разі виправлення помилок у рядках поданої раніше декларації, до яких повинні долучатися додатки, до уточнюючого розрахунку чи декларації, до яких уключено уточнені показники, має бути подано відповідні додатки, що містять інформацію про уточнені показники (п.п. 4.4.1 Порядку № 166).

З урахуванням викладеного вище необхідно подати уточнюючий розрахунок з прокресленнями, а

в уточнюючому додатку 1 виправити помилку шляхом зазначення неправильно відображеної суми зі знаком «мінус» і зазначити скориговані дані також зі знаком «мінус».

 

Валентина ФЕДОСЕНКО,
 головний державний податковий інспектор
 відділу масово-роз’яснювальної роботи
 і звернень громадян ДПІ у м. Севастополі

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі