Теми статей
Обрати теми

Затверджено Критерії ризику для підприємств з інвалідами

Редакція БТ
Постанова від 03.12.2009 р. № 1288

Затверджено Критерії ризику для підприємств з інвалідами

 

Кабмін нарешті затвердив

Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення господарської діяльності суб’єктами господарювання, які мають виконувати норматив робочих місць для праце­влаштування інвалідів, та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

Установлено три групи ризику

:

висока — до неї віднесено господарюючих суб’єктів, які не нараховують і не сплачують адміністративно-господарські санкції та пеню за невиконання нормативу робочих місць для праце­влаштування інвалідів, мають прострочену заборгованість з їх сплати; не подають звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів; не виконують умови договору про надання відділеннями Фонду цільової позики, фінансової допомоги і дотації суб’єктам господарювання;

середня — до неї віднесено господарюючих суб’єктів, які несвоєчасно і не в повному розмірі сплачують адміністративно-господарські санкції та пеню за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів; несвоєчасно подають звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів, припускаються в ньому помилок, що призводять до несплати суми адміністративно-господарських санкцій та пені або сплати їх не в повному обсязі;

незначна — до неї віднесено господарюючих суб’єктів, які не належать до господарюючих суб’єктів високого і середнього ступенів ризику.

Господарюючих суб’єктів перевіряють: з

високим ступенем ризику — 1 раз на рік, із середнім ступенем ризику — 1 раз на 2 роки, з незначним ступенем ризику — 1 раз на 5 років.

Нагадаємо, що мораторій на проведення планових перевірок до 31.12.2010 р. не поширюється на планові перевірки суб’єктів господарювання, які належать до високого ступеня ризику (

постанова КМУ від 21.05.2009 р. № 502*).

* Див. ком. «Планові та позапланові перевірки: Кабмін запровадив до 31 грудня 2010 року обмеження щодо їх проведення» // «БТ», 2009, № 23, с. 8, див. також «Фонд соціального захисту інвалідів не має права проводити планові перевірки до 31.12.2010 р. — думка Держкомпідприємництва» // «БТ», 2009, № 48, с. 8.

(

Постанова КМУ від 03.12.2009 р. № 1288, набере чинності з дня офіційного опублікування)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі