Теми статей
Обрати теми

Розширено перелік енергозберігаючих товарів, що ввозяться без мита і ПДВ

Редакція БТ
Постанова від 25.11.2009 р. № 1275

Розширено перелік енергозберігаючих товарів, що ввозяться без мита і ПДВ

 

Кабмін уніс до своєї

постанови від 14.05.2008 р. № 444** зміни, згідно з якими істотно розширено перелік (додано 16 нових позицій) та обсяги енергозберігаючих матеріалів, обладнання, пристроїв та комплектуючих, які звільняються від ввізного мита та операції з увезення яких на митну територію України звільняються від обкладення ПДВ.

** Див. калейдоскоп документів «Затверджено Перелік енергозберігаючих активів, що ввозяться без мита» // «БТ», 2008, № 22, с. 13.

До цього переліку Кабмін може включати матеріали, комплектуючі тощо,

що використовуються для виробництва обладнання, яке працює на нетрадиційних і поновлюваних джерелах енергії, виготовляє альтернативні види палива, енергозберігаючого обладнання та матеріалів, виробів, експлуатація яких забезпечує економію і раціональне використання паливно-енергетичних ресурсів, засобів виміру, контролю та управління витратами паливно-енергетичних ресурсів (якщо ідентичні товари не виробляються в Україні). Крім цього, до нього включається подібне обладнання, якщо воно застосовується імпортером — платником ПДВ для власного виробництва. Нагадаємо: якщо платник ПДВ допустив нецільове використання таких товарів, то імпортний ПДВ щодо таких товарів підлягає сплаті до бюджету, причому з нарахуванням пені.

(

Постанова КМУ від 25.11.2009 р. № 1275, набрала чинності 03.12.2009 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі