Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Реєстр емітентів іменних цінних паперів: є зміни

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 16.12.2008 р. № 1454

Реєстр емітентів іменних цінних паперів: є зміни

 

ДКЦПФР внесла зміни до

Положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів, затвердженого рішенням ДКЦПФР від 17.10.2006 р. № 1000. Зокрема:

1. Установлено, що

рішення про обрання тимчасового реєстродержателя та передача йому ведення реєстру в разі неможливості ведення реєстру попереднім реєстратором можливі лише: а) за рішенням суду; б) у зв’язку з прийняттям органом управління реєстратора рішення про припинення діяльності з ведення реєстрів, у тому числі при закінченні строку дії ліцензії реєстратора без отримання нової ліцензії; в) у зв’язку з анулюванням дії ліцензії на проведення профдіяльності на фондовому ринку (у зв’язку з постановою про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів або рішенням ДКЦПФР).

2. Уточнено, що:

якщо уповноваженим на зберігання є депозитарій, він має право знищити документи, отримані від реєстратора, після завершення 5-річного строку зберігання з дня виключення відповідного емітента з ЄДРПОУ з обов’язковим оформленням акта про знищення документів;

— у разі

припинення реєстратором діяльності з ведення реєстрів за рішенням його органу управління, у тому числі при закінченні строку дії ліцензії без отримання нової ліцензії, реєстратор зобов’язаний призначити дату передачі системи реєстру до закінчення дії ліцензії реєстратора.

Рішення

набуло чинності 27.01.2009 р.

(Рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 16.12.2008 р. № 1454)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі