Теми статей
Обрати теми

Як сплачувати внески із суми премії, нарахованої у січні

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Як сплачувати внески із суми премії, нарахованої у січні

 

З 13 січня змінився розмір внесків до Фонду страхування на випадок безробіття (тепер ставки внеску складають 1,6 % та 0,6 %). Як визначити суму страхового внеску до Фонду з премії за роботу за рік, нарахованої у січні 2009 року. Чи потрібно її розподіляти пропорційно відпрацьованим у січні робочим дням?

 

Відповідно до

Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення» від 25.12.2008 №799-VI, який набрав чинності з 13 січня 2009 року, змінились тарифи нарахування страхових внесків до Фонду.

Роботодавці в січні 2009 року повинні нараховувати та утримувати страхові внески за такими ставками:

з 1 по 12 січня 2009 року відповідно 1,3 та 0,5 %;

з 13 по 31 січня 2009 року відповідно 1,6 та 0,6 %.

Роботодавці нараховують та утримують страхові внески із заробітної плати, що не перевищує максимальної величини фактичних витрат страхувальника на оплату праці найманих працівників, з якої справляються внески до Фонду та яка встановлена на рівні п’ятнадцяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Нарахування страхових внесків на заробітну плату у січні 2009 року здійснюється пропорційно фактично відпрацьованим робочим дням до 13 січня та з 13 січня.

Нарахована у січні 2009 року премія за результати роботи за попередній рік входить до складу заробітної плати за січень, тому внески до Фонду на ці виплати нараховуються у вищевикладеному порядку.

 

Володимир КВІТКО,
 заступник начальника відділу фінансового аналізу
 фінансового управління Державного центру зайнятості

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі