Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Водіям: про вилучення посвідчення водія, примусову евакуацію транспорту і медогляд на алкоголь

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 17.12.2008 р. № 1086, 1102, 1103

Водіям: про вилучення посвідчення водія, примусову евакуацію транспорту і медогляд на алкоголь

 

Кабмін затвердив:

— Порядок тимчасового вилучення посвідчення водія, талона про проходження державного технічного огляду і ліцензійної картки на транспортний засіб та їх повернення.

Нагадаємо, що ст. 2651і 2653 КУпАП передбачено за наявності відповідних підстав можливість тимчасового вилучення працівниками Державтоінспекції (ДАІ) посвідчення водія, талона про проходження держтехогляду або ліцензійної картки на транспортний засіб (ТЗ);

— Порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках.

Нагадаємо, що ст. 2652 КУпАП передбачено можливість працівників ДАІ тимчасово затримувати ТЗ шляхом блокування або доставлення його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку. ТЗ може бути тимчасово затримано на строк до вирішення справи про адмінправопорушення, але не більше ніж на 3 дні з дати такого затримання;

Порядок направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду. Зауважимо, що такий огляд провадиться уповноваженою особою ДАІ на місці зупинки ТЗ з використанням відповідних засобів; лікарем закладу охорони здоров’я (у сільській місцевості за відсутності лікаря — фельдшером, який пройшов спеціальну підготовку) у присутності 2 свідків. Результати огляду, проведеного працівником ДАІ, фіксуються у протоколі про адмінправопорушення. Водій, який відмовився від проведення огляду на місці зупинки ТЗ або висловив незгоду з його результатами, направляється для проведення огляду до відповідного закладу охорони здоров’я. Огляд водія в закладі охорони здоров’я провадиться в будь-який час доби за методикою та із застосуванням приладів, дозволених для використання Міністерством охорони здоров’я. За результатами огляду складається висновок лікаря, який може бути оскаржено водієм у встановленому законодавством порядку.

Порядки

набули чинності 25.12.2008 р.

(Постанови Кабінету Міністрів України від 17.12.2008 р. № 1086, № 1102, № 1103)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі