Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Житло: знайомтеся з правилами управління

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 02.02.2009 р. № 13

Житло: знайомтеся з правилами управління

 

МінЖКГ затвердило

Правила управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд (далі — управління будинком), що встановлюють порядок здійснення управління такими об’єктами та порядок їх передачі в управління в разі укладення договору.

Управління будинком здійснюється особою

, якою є: у разі самоуправління будинком — власник, співвласник будинку, створені ними органи, організації та об’єднання або балансоутримувач чи будь-яка інша особа, уповноважена від їх імені виконувати функції з управління будинком; у разі управління будинком згідно з договором з власниками, співвласниками всіх житлових та нежитлових приміщень об’єкта або за їх дорученням з балансоутримувачем — управитель.

Для здійснення функції з управління будинком власники, співвласники можуть самостійно

укласти з управителем договір, що оформляється відповідно до законодавства, або уповноважити будь-яку іншу особу на здійснення від їх імені таких дій. Щодо одного об’єкта може бути укладено один договір про управління.

Управитель може укладати субпідрядні договори

на виконання окремих видів робіт, якщо це передбачено договором про управління, а також договори: з мешканцями об’єкта — про надання житлово-комунальних послуг; з виробниками — про умови їх надання; з виконавцями — про надання житлово-комунальних послуг (у разі якщо особа, котра здійснює управління будинком, не є виконавцем цих послуг).

Наказ

набрав чинності 18.05.2009 р.

(Наказ Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 02.02.2009 р. № 13)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі