Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Установлено порядок митного оформлення контрольованих товарів

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 21.05.2009 р. № 492

Установлено порядок митного оформлення контрольованих товарів

 

Кабмін уніс зміни до

Порядку митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України та підлягають обов’язковій сертифікації в Україні, затвердженого постановою КМУ від 14.05.2008 р. № 446.

Запроваджено поняття «контрольовані товари»

— товари, що підлягають обов’язковій сертифікації в Україні, назва (опис) та код класифікації згідно з УКТ ЗЕД яких збігаються з назвою продукції та кодом УКТ ЗЕД, визначеними в переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні. У разі, якщо збігається лише назва чи код, товар вважається таким, що не підлягає обов’язковій сертифікації.

Установлено, що

митне оформлення контрольованих товарів з метою вільного обігу на митній території України без сертифіката відповідності (свідоцтва про визнання відповідності) може здійснюватися на підставі відповідного рішення органу із сертифікації протягом строку дії зовнішньоекономічного договору.

Унесено зміни до

форми рішення (додаток 1) органу із сертифікації, уповноваженого Держспоживстандартом, у тому числі у частині переліку документів, що зазначаються в рішенні, а також пов’язані з уведенням поняття «неконтрольовані товари».

Постанова

набрала чинності 27.05.2009 р.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 21.05.2009 р. № 492)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі