Теми статей
Обрати теми

Основні фонди отримано безкоштовно — єдиний податок не сплачують

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Основні фонди отримано безкоштовно — єдиний податок не сплачують

 

Наше підприємство — платник єдиного податку безкоштовно одержало основні фонди від підприємства, що ліквідується. Чи включається вартість таких фондів до бази оподаткування єдиним податком?

 

У

ст. 1 Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» у редакції від 28.06.99 р. № 746/99 визначено, що для суб’єктів малого підприємництва — юридичних осіб, які сплачують єдиний податок, об’єктом оподаткування вважається сума виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), фактично отримана таким платником на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг). Тобто враховуються всі кошти, що надійшли на розрахунковий рахунок і в касу.

Виходячи із вищезазначеного,

оскільки підприємство отримало у власність основні фонди, а не кошти на розрахунковий рахунок або в касу, то вартість таких основних фондів не включається до бази оподаткування єдиним податком.

 

Наталія КИРПА
 начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи
 та звернень громадян ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі