Теми статей
Обрати теми

При заповненні «Звіту з праці» дозволяються уточнення, зокрема, у разі заокруглення показників

Редакція БТ
Відповідь на запитання

При заповненні «Звіту з праці» дозволяються уточнення, зокрема, у разі заокруглення показників

 

За даними бухгалтерського обліку підприємства, сума фонду оплати праці, нарахованого штатним працівникам за кожний місяць кварталу, складає, наприклад, 6660 грн., що за правилами заокруглення вимагає відобразити у графі 1 рядка 1070 ф. № 1-ПВ термінова — місячна «Звіт з праці» показник 6,7 (тис. грн.). Додавання цих показників за три місяці кварталу дає у графі 2 цього ж рядка суму 20,1 (тис. грн.). Проте, за даними бухгалтерського обліку, квартальна сума складає 19980 грн., що за правилами заокруглення вимагає відображення у рядку 4010 ф. № 1-ПВ термінова — квартальна «Звіт з праці» показника 20,0 (тис. грн.). Чи не завадить підприємству така невідповідність надати звіт органам статистики?

 

Відповідно до

п. 2.7 Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ термінова — місячна «Звіт з праці», затвердженої наказом Держкомстату України від 05.10.2006 р. № 463, у рядку 1070 зазначеної форми відображається сума фонду оплати праці, нарахованого штатним працівникам, урахованим у рядку 1040. При цьому у графі 1 цього рядка відображається показник за звітний місяць, а у графі 2 — за період з початку року.

Відповідно до

п. 1 Приміток до форми № 1-ПВ термінова — місячна «Звіт з праці», затверджених наказом Держкомстату України від 11.08.2004 р. № 472 (далі — форма № 1-ПВ термінова — місячна), вартісні показники (зокрема, показник рядка 1070 «Фонд оплати праці штатних працівників, тис. грн.») заповнюються з одним десятковим знаком.

Також відповідно до

п. 2.1 Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ термінова — квартальна «Звіт з праці», затвердженої наказом Держкомстату України від 05.10.2006 р. № 463, у рядку 4010 зазначеної форми відображається фонд заробітної плати штатних працівників, нарахований за період з початку року, визначений згідно з Інструкцією зі статистики заробітної плати.

До того ж, у згаданих інструкціях (

п. 1.3) зазначено, що однойменні показники, що містяться у формах з праці та інших формах державних статистичних спостережень, за відповідні періоди заповнюються за однією статистичною методологією та узгоджуються між собою, а у додатку до цих інструкцій наведено таблиці арифметичного контролю показників відповідних форм державного статистичного спостереження (№ 1-ПВ термінова — місячна та № 1-ПВ термінова — квартальна).

Показники

графи 2 форми № 1-ПВ термінова — місячна, у тому числі щодо фонду оплати праці (ряд. 1070), можуть містити дані, уточнені відносно тих, що було відображено у рядках форми у певному місяці. Уточнення можуть бути спричинені як дотриманням правил заокруглення, так і іншими причинами (помилки, перерахунки тощо).

При цьому норми зазначених інструкцій вимагають, щоб показник у

графі 2 рядка 1070 форми № 1-ПВ термінова — місячна дорівнював показнику у рядку 4010 форми № 1-ПВ термінова — квартальна.

Таким чином, відповідно до даних, наведених у прикладі, у

рядку 4010 форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ термінова — квартальна, а також у графі 2 рядка 1070 форми № 1-ПВ термінова — місячна слід відобразити суму 20,0 (тис. грн.).

 

Інеса СЕНІК,
 заступник директора департаменту
 — начальник відділу статистики оплати праці Держкомстату України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі