Теми статей
Обрати теми

Платні послуги, пов’язані з розміщенням зовнішньої реклами, — є зміни

Редакція БТ
Постанова від 09.09.2009 р. № 968

Платні послуги, пов’язані з розміщенням зовнішньої реклами, — є зміни

 

Кабмін уніс зміни до

Типових правил розміщення зовнішньої реклами, затверджених постановою КМУ від 29.12.2003 р. № 2067 (далі — Типові правила), якими встановив обмеження щодо надання платних послуг робочим органом з питань розміщення зовнішньої реклами.

Так, тепер

робочий орган (створюється відповідним органом місцевого самоврядування спеціально для регулювання діяльності з розміщення зовнішньої реклами) не може надавати платні послуги, зокрема, виготовлення топогеодезичних матеріалів зйомки місцевості (М 1:500) з прив’язкою місця розташування наземного рекламного засобу та визначенням виду робіт, а також погодження питання щодо подання дозволу із зацікавленими органами (особами).

Усе це зроблено з метою виключення випадків, коли робочі органи нав’язували розповсюджувачам реклами свої платні послуги. Проте заборона на надання платних послуг робочим органом не звільняє розповсюджувачів реклами від необхідності отримання результатів таких послуг для подальшого отримання дозволу на розміщення зовнішньої реклами. Хто це робитиме — сам розповсюджувач чи інший госпсуб’єкт (за договором), — вирішує сам розповсюджувач реклами.

Зазначимо принагідно, що Кабмін останнім часом послідовно вдосконалює порядок надання державних платних (адміністративних) послуг та видачі документів дозвільного характеру — доказом цього є

постанови КМУ від 01.07.2009 р. № 724 (див. «БТ», 2009, № 33, с. 15) і від 17.07.2009 р. № 737.

Останній документ, зокрема, зобов’язав міністерства та обладміністрації вжити заходи щодо

припинення з 1 січня 2010 року надання адміністративних послуг підприємствами, установами та організаціями, що не мають статусу бюджетних установ. На сьогодні затверджено 16 стандартів надання адмінпослуг, а от Методики визначення собівартості платної адміністративної послуги, що має затвердити КМУ та на підставі якої, у свою чергу, має бути затверджено розміри плати за адмінпослуги, досі немає.

(

Постанова КМУ від 09.09.2009 р. № 968; набула чинності 21.09.2009 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі