Критерії ризику в галузі рибного господарства
Кабмін установив
Критерії оцінки, за якими оцінюють ступінь ризику для життя і здоров’я населення, навколишнього природного середовища від здійснення господарської діяльності в галузі рибного господарства. Господарюючих суб’єктів розподілили на 3 групи ризику:— високу
(морські рибні порти; суб’єкти, які вирощують і транспортують рибу й інші водні живі ресурси у внутрішніх водоймах; а також ті, які експлуатують риболовецькі судна з метою вилову, переробки і транспортування водних живих ресурсів у морях та водах Світового океану). Планові перевірки органами держнагляду господарюючих суб’єктів з високим ступенем ризику здійснюватимуться 1 раз на рік;—
середню (займаються підготовкою екіпажу риболовецьких суден і беруть участь у забезпеченні безпеки мореплавання). Їх перевіряють 1 раз на 2 роки;— незначну
(усі інші, які не увійшли до груп високого і середнього ступенів ризику). Їх перевіряють 1 раз на 3 роки.(
Постанова КМУ від 14.10.2009 р. № 1126, набрала чинності 02.11.2009 р.)