Теми статей
Обрати теми

Як скласти кваліфікаційний іспит митним брокерам

Редакція БТ
Лист від 24.09.2009 р. № 11/6-10.09/9144-

Як скласти кваліфікаційний іспит митним брокерам

 

Нагадаємо, що

п. 10 Ліцензійних умов провадження посередницької діяльності митного брокера (наказ Держкомпідприємництва та Держмитслужби від 13.05.2009 р. № 89/445) передбачено, що представник митного брокера має один раз на 5 років підтверджувати свою відповідність до встановлених кваліфікаційних вимог шляхом складання іспиту.

У зв’язку з цим ДМСУ

наказом затвердила Порядок прийняття іспиту у представників митних брокерів, що визначає процедуру прийняття іспиту і вимоги для отримання кваліфікаційного посвідчення представника митного брокера.

Прийняття іспитів у представників митного брокера здійснюється

на безоплатній основі регіональними митницями та митницями у формі тестування з використанням персональних електронно-обчислювальних машин за єдиною програмою з установленням норми часу — три години. Структура іспиту складається зі 100 тестових завдань та програмного продукту, розробленого ДМСУ. Іспит вважається складеним, якщо кандидат набрав не менше 60 балів від загальної кількості балів за білетом. У разі отримання особою недостатньої кількості балів митний брокер має право подати нову заяву з проханням прийняти іспит у цієї ж особи. Кількість спроб складання іспиту не обмежується.

Представник митного брокера може розпочати

декларування товарів від імені митного брокера від дня отримання кваліфікаційного посвідчення, що видається не пізніше ніж на 5-й день після складеного іспиту, на підставі відповідного наказу митниці.

Трохи пізніше ДМСУ

листом повідомила, що кваліфікаційні посвідчення представників митних брокерів, видані її спеціалізованими навчальними закладами в період з 26.11.2008 р. по 27.02.2009 р., залишаються дійсними за умови виконання вимоги обов’язкового (1 раз на 5 років) підтвердження кваліфікації.

(

Наказ Держмитслужби від 18.08.2009 р. № 767, діє через 45 днів після його офіційного опублікування, лист Держмитслужби від 24.09.2009 р. № 11/6-10.09/9144-ЕП)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі